Как да изберете обувки за роклята

Когато ви предстои дадено събитие и трябва да облечете рокля е важно да помислите за всички подробности. От аксесоари и грим, които да изберете правото, до съчетания на тоалета и уникален образ. Всичко, което намерите в гардероба или си купите дамски сандали, които ще подчертаят вашия стил.

 

Как да го направя? Как да изберете  обувки, сандали и рокля, така, че да има съвпадение на стила?

Преди да започнете да търсите, правото на глас в облеклото си помислете за някои неща:

Когато става въпрос за ежедневни дрехи е по-добре да се даде предимство на обувката с твърда подметка, ниска пета или платформа.

Всекидневните обувки, както и роклята не трябва да бъдат с твърде много декоративни елементи.

Важно е да се има предвид стила на обличане. Ако предпочитате да се носите дрехи в спортен стил, най-доброто за тях са полу-спортни обувки. Тук са строго забранени обувки маратонки или обувки тандем. Такива напълно ще унищожат изображението.

Вечерните рокли е по-добре да се комбинират с обувки, за предпочитане с високи токчета. Летните вечерни рокли могат да се носят с отворени обувки като сандали.

Друг важен фактор е избора на цвят на обувката. Ако използвате аксесоари в съчетание с цвета на роклята, то цвета на сандалите трябва да бъде избран единствено по оттенъка на роклята. Ако цвета на роклята е избран в съчетание обувки и аксесоари може да се импровизира в различните му нюанси, за да не се получи претрупване или натрапчивост. Например, сандалите за лятото трябва да съвпадат с чантата или цветните тонове на шноли в косите.

Предвид тези прости правила, можете да изберете обувки, които органично се вписват в цялостния образ.