Какво е пчелен прополис?

Пчелния мед е един от най-полезните хранителни продукти които човек може да консумира директно. Неоспорими са положителните му качества и доброто въздействие върху целия организъм. Уникален продукт е пчелния мед, ако се съхранява при определени условия и температура, той на практика няма краен срок на годност. Доказателство за това е намерения пчелен мед в египетските пирамиди. В тази статия освен за медът, ще поговорим и за други продукти които се произвеждат от пчелите или това е техен страничен продукт. Друг продукт от пчелите е прашеца.

Той се използва за храна на младите пчели. Знае се за богатото съдържание на различни вещества в този пчелен прашец и не случайно хранят младите пчели с него. Изключително наситен е с протеини – те съставляват почти половината ( 40 процента). Може да се каже, че пчелния прашец е истинска храна в която има толкова много полезни и необходими вещества които в продуктите от животински произход не може да открием никога. Полезните продукти на пчелите не свършват до тук.

Прочети още: Какво е пчелен прополис?

Какво не знаем за домашните любимци

Домашният любимец носи радост, обича ни, угрижва ни с внимание, носи ни забавни емоции, без да иска награда, без да чака похвала и без да търси благодарност. Те са прекрасни, мили създания, които влияят позитивно на настроението и здравето ни, както физически, така и психически. Отглеждането им у дома се оказва и нелека задача, а понякога може да крие рискове.

Какво трябва да знаем, преди да изберем домашен любимец – изборът на животно, никога не бива да е съпроводен от моментно състояние. Винаги трябва да сме на ясно с отговорностите, пред, които ще се наложи да се изправим. Съветването с познати и приятели, които вече имат дадено животно от дома може да са много ценни съветници. Важно е и да се консултираме с останалите членове на домакинството. Добре е да сме на ясно, колко грижи ще изкисва бъдещия „съквартирант“ на дома ни. Как ще бъдат разпределено отговорностите между различните членове на дома. За това се обръща внимание на къпане, извеждане, снабдяване с храна и т.н. Добре е от самото начало да се знае и кой ще се грижи за животното, когато в дома няма никой. Всички медицински изследвания и прегледи трябва да са ни известни и да се спазват. Нужно е и да имаме представа, колко голямо може да стане домашното животно, както и да се предвиди, когато порасне, в коя част на дома ще живее. Ако някой член на дома има алергия към животни, трябва да се обърне внимание и на този момент.

Прочети още: Какво не знаем за домашните любимци