5 начина да зонираме малкото жилище

Има много начини да се раздели малката стая в няколко коренно различни части. Най-сложна и скъпа от тях е ремоделирането на апартамента. За това се изисква специално разрешение в развитието на проекта и са необходими много неща. Затова е по-добре да се намери по-лесен начин. Опитайте на първо време с Почистване на апартаменти.

 

Може да освободите значително пространство в помещението, а след това започнете да използвате завеси, вътрешни преградни стени (фиксирани или мобилни), паравани, мебели за разделяне на пространството на зони.

Ето и някои интересни идеи за интериорно зониране.

Зониране с цвят

Цветовата схема на стените играе важна роля в организацията на пространството. Вижте тук как тя се отразява в градини и дворове след щателно почистване на дворове.

Цветово кодиране е най-лесният начин да зонирате. Можете да получите отличен резултат с повече умения за избор на цветове и текстури на довършителни материали. Не се страхувайте да използвате тапети, декоративни мазилки и пана в една и съща стая.

Зониране със светлина

Много интересни интериорни решения могат да бъдат създадени с помощта на осветителни тела. Може да използвате прожектори, полилеи, LED осветителна система. Комбинацията от тавана и обичай участък с многостепенна система за осветление не само решава проблемната зона, но също така прави един наистина уникален интериор.

Зониране с мебели

Най-практичният начин за зониране е използването на мебели за разделяне на пространството. Може да използвате бар плотове, рафтове, шкафове, диван. Понякога е достатъчно да постави тези прости интериорни елементи в необичайно място, за да получите желания резултат. Например, сложете шкаф на другия край на стаята, не по дължина на стената.

Зониране с подиум

Създаване на подиум не е най-лесният подход за изпълнение, но доста ефективна възможност за зониране. Тази стая ще изглежда модерен и необичайно. Освен това, пространството под подиума може да се използва за съхранение.

Зониране с текстил

Текстилът е ненатрапчив и лесно ще разделя стаята на зони. Можете да използвате прозрачни и плътни материи. Всичко от предложенията зависи и стила на помещението може да внесе нотка настроение, което искате. Използвайте и лека органза. Тя дава на интериора романтика и мистериозност; ленът перфектно се вписва в интериора и стила; кадифето е подходящо за елегантни класически интериори.

Когато решите да стартирате проекта зониране, вижте и кой може да ви помогне за Изхвърляне на мебели.