Ароматерапия: полезни рецепти за дома

Етеричните масла могат да се използват не само в козметиката, но в домашната сфера. Те са отлични помощници и с тях бързо и лесно може да преобразите всяка зона и помещение.

 

Преди това ви предлагам да направите основно и голямо пролетно почистване с отстраняване на всякакви отпадъци от дома. Вижте фирма за почистване на мазета и тавани на адрес: http://xn--80aa7ac7b.bg/%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%B0%D0%B7%D0%B5%D1%82%D0%B0-%D0%B8-%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B8-%D0%B2-%D1%81%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%8F/.

Време е да се ​​опитате да се справите с проблемите на домашната природа, чрез ароматерапията.

Някои полезни съвети могат да ви помогнат да попълните къщата с луксозни аромати и да премахнете на това, което по-рано в било от полза, а сега стои в някои ъгъл, заема място и хваща прах.

Доброкачествените естери никога не оставят петна. Следователно, могат лесно да бъдат поставяни върху тъкани на дрехите и мебели. Но преди това се нуждаете от нова насока и може би фирма, която извозва всичко старо до сметище.

Ако просто искате да присъстват в къщата приятен аромат, домашна Арома терапия ще е от полза. Полезните рецепти могат да бъдат направени на ръка.

Ароматерапия: полезни рецепти за домашната обстановка и душата

В зависимост от случая могат да се използват следните съединения.

С пара и гладене на спално бельо добавете само няколко капки етерично масло от лавандула или портокал към водата в ютията. Това ще направи по-ароматна средата за дълго време.

След включване на пералнята се прибавят 5-6 капки от любимите етерично-масла. Когато ароматът е равномерно разпределен по цялата материя, всичко след изпирането ще мирише добре.

Само с няколко капки ментово етерично масло може да премахнете мръсотията и от старите мебели и да дарите свеж вид на меката мебел. Ето и фирма за извозване на стара мебел: http://fori.eu/izvozvane-na-stari-mebeli.

Няколко капки етерично масло от бор, лавандула или иланг-иланг са достатъчни, че да преобразят стария шкаф, ракла, гардероб, чиято миризма напомня за стара къща на село.

Неприятните миризми в хладилника, за да премахнете неприятната миризма, поставете лавандула и лимон. Вземете пемза и с няколко капки върху нея направете смес от тези естери (три капки). Поставете пемзата във вратата и систематично актуализирайте.

Всеки красив дом съдържа естествени материали, а видът им ще бъде по-мек и по-дълго ще съхрани яркостта на цветовете, ако при изплакване добавите към водата няколко капки етерично масло от нероли. Ако пък имате нов елемент, увийте в найлонова торбичка няколко капки етер и се оставете за няколко дни. Всички знаем, че новите неща, мака чисти винаги имат специфични миризми.