Какво пречи на чистотата

Под думите "пролетно почистване" много от нас треперят. Прекарайте един почивен ден в нещо, което да се нарече „спретнат апартамент“ или домът, който толкова много обичате и в деня за работа ще сте просто смазани. Преди това научете кои са нещата, които пречат домът ви да изглажда подреден и чист:

 

Не изхвърляте ненужните – чисто и просто: колкото повече неща събирате в къщата, толкова по-трудно е да имате ред. Редовното подреждане на килери и това да се отървете от всичко ненужно е начало към реда и чистотата.

Изхвърлете всички списания и книги, които няма да се четата, подарете ги на съседите. Проверете срока на годност на козметика, фармацевтични продукти и храни, разгледайте гардероба и шкафове за нежелани дрехи и обувки, играчки на децата, които вече не се използват. И следващия път, когато искате да си купите в магазина нещо малко и сладко, помислете за това, от което наистина имате нужда, или то ще се превърне в поредния складиращ предмет на прах.

Не използвате съвременни системи за съхранение на вещи - ако всяко нещо има своето място в къщата винаги може да поставите нещата в ред, ще бъде много по-лесно. Помислете за една система, която ще ви бъде удобна и се придържайте към нея! Например, за да се съхраняват постелки използвайте подходящи пластмасови контейнери или херметична кутия. Върху всяка поставете етикет с надпис какво съдържа. Използвайте плетени кутии и кошници, поставени на рафтовете и които да проверявате веднъж седмично. Допълнителни рафтове и пръчки за шкафове ще ви помогнат да организирате пространството.

Спестявате от средствата за почистване – това е всяка възможност за значително намаляване на времето, което прекарвате на почистване. Модерно въже, гъба и кърпа перфектно абсорбира вода и масло и не оставят следи. детергентите за качество на почистване могат да постигнат резултати в минути, които по-рано могат само да мечтаят.

Има цяла поредица от ефективни инструменти, които помагат да се справите мръсотия и мазнини в дома, в килера и дори в гаража. Тук може да разгледате и за цени на сондажи, когато в дома ви липсва вода.

За почистване на големи повърхности (например за вана и душ), използвайте активна пяна със супер-широко приложение.