Меката мебел не е просто детайл от интериора на дома

В магазина за мебели ще забележите, че производителите имат свои професионални хитрости, чиято основна идея е да оживят и разнообразят стандартните модели дивани. Така например, обикновеният диван, напълнен със стандартна пяна, по пътя на различни способи на контурните черти може да придобие оригинални релефни форми. Вълнообразният гръб прави дивана изключително подходящ за анатомичните особености на човешката фигура.

 

Мека мебел, която не само изглежда добре на външен вид, а е  удобна и комфортна при използване ще се радва на голямо търсене и добри цени. В изработването на мека мебел съществуват някои определени правила, към които се придържат всички производители на качествена продукция. В магазина за мебели ще ви запознаят подробно с тях. Така например, в седалката на меката мебел трябва да има пяна или каучук с висока плътност, за да издържа тя на голямото натоварване. Детайлите, които издържат по-малко натоварване – гръб, подлакътници, се напълват с пяна с по-ниска плътност. Спазването на тези правила води до избягване на неочаквани деформации при седене или лежане на меката мебел. Производителите остават уверени в качеството на своята продукция, а купувачите получават здрава, удобна и дълготрайна мебел.

Меката мебел не е просто детайл от интериора на дома. Тя е продукт на упорит труд и творчество, вложено от много хора. При създаването на мека мебел тези хора мислят преди всичко как тяхното творение ще носи удоволствие на техните клиенти. А да се направи така, че всеки купувач да намери мека мебел спрямо вкуса си – това е истинско изкуство!

Как избираме меката мебел, която купуваме? Обикновено търсенето ни се ограничава до голям магазин за мебели и съвети на няколко приятеля. Дори и в този случай обаче, понякога ни е особено трудно да изберем най-подходящия за нас диван. Притесняваме се да не би меката мебел, която закупим да не оправдае очакванията ни. Може би най-полезни за избора ни на диван ще са съветите от професионалните консултанти в магазина за мебели.

Източник: http://remontira.bg/