Различните видове покриви

Покрив от битумни керемиди. Битумните керемиди са едни от най-популярните за ремонт и изграждане на покрив. Техните предимства са безспорни. Битумен покрив освен от битумни керемиди, може да бъде изграден и от битумни ленти. Те имат силна импрегнация и много високо ниво на водна защита. Битумните керемиди са лесни за монтаж. Могат да бъдат поставени по различен начин, без някакви специални материали и инструменти. Точно затова са най-предпочитания вариант за покриви със сложна форма. Понякога битумните керемиди могат да се повлияят от температурните разлики, но ако използвате качествени материали, това няма как да се случи.

Покриви от глинени керемиди. Това е покривът, който всички сме виждали на село. През последното столетие е най-популярният покрив. Керемидите от глина имат ниска цена и относително дълъг живот. Използват се навсякъде по света, като има сведения за тях още от преди новата ера. Материалът, от който се произвеждат е 100% естествен - глина. Глинените керемиди не задържат влага и се държат добре при големи разлики в температурата. Вече се правят глинени керемиди по нови технологии, което още повече увеличава тяхното търсене. Подходящи са за покриви, които имат наклон от поне 15 градуса.

 

Покриви от изкуствени керемиди. Този тип керемиди са известни още като цигли. Изкуствените керемиди много наподобяват глинените керемиди. Най-популярният в България са циглите. Те се правят от пясък, вода, цимент и оцветители. Могат да бъдат направени във всякакви размери и форми. Покривите, изградени от тях имат класически вид, което не може да се види при металните покриви, например. Един покрив от цигли в България, при нашите атмосферни условия, може да издържи и над 40 години експлоатация.

Метални покриви. Металните покриви стават все по-популярни. Те се правят от ламаринени листове или от ламаринени керемиди. Тези покриви не са трудни за монтаж и животът им е много дълъг. Металният покрив може да бъде плосък или с наклон.

Източник: http://armormat.com/bitumni-keremidi/