Косачки за трева

Косачките за трева, задвижвани с батерии, имат висока лекота на използване и функционалност, като дори има някои области, в които тези машини може да са повече от впечатляващи. В тази статия ще обсъдим някои основни плюсове и минуси на косачките, захранвани с батерии.

Здравите и добре поддържани тревни площи помагат да се пречисти водата и служат като естествени климатици.

 

С растящите цени на петрола, газовите косачки за трева вече не са най-добрия избор за повечето собственици на жилища. Освен това, такива машини допринасят за замърсяването на околната среда. Електрическите косачки за трева могат да бъдат решение, но предвид тяхната мощност, тези машини предлагат ниска функционалност. Така че, за да се спестят тези неудобства на потребителите като алтернатива може да се използват косачки за трева, които работят с батерии с голям капацитет. Предлагайки самостоятелна работа, удобство и ефективност, тези машини са истинска повратна точка в индустрията за косене на трева.

Основната полза от използването на косачки за трева с батерии е тяхната професионална мобилност. Работата им не се обременява с ограниченията на електрическите кабели. Електрическите косачки за косене на трева имат постоянен проблем при управлението на захранващите електрически двигатели с ток. Освен това, при наличието на електрически кабели, съществува риск от електрошок за децата или домашните любимци.

Някои безжични косачки се доставят със свалящи се батерии. Така че, когато се изхаби един комплект батерии, можете да ги заредите, докато използвате друг комплект и свършите работата.

Самоходните безжични косачки предлагат отлична функционалност. Тук се задвижват задните колела на машината. Всичко, което трябва да направите, е да решите посоката и да контролирате скоростта. Но имайте предвид, че тази самоходна функция може да изяде живота на батерията.

Освен че са икономични, тези косачки за трева също са с ниска поддръжка. Те нямат газ, масло, свещи или шнурове, за разлика от традиционните косачки. Средно може да се наложи да изразходвате известно количество газ с такава косачка. Но в случай, че батерията работи, таксата за поддръжка може да е минимална.

Цените зависят от действителното използване на машината. Работата на косачка с газ за около час замърсява околната среда толкова, колкото шофиране на кола за 32км. Икономичната работа е най-положителното качество на косачките, захранвани с батерии. Освен това, в сравнение с косачките с газово задвижване, тези машини са почти безшумни.

Тук е мястото да споменем и недостатъците им.

Косачките, захранвани с батерии, може да не са добър избор за хора, които имат големи тревни площи. Обикновено батериите, които се поставят в тези машини, изискват презареждане след един час работа. Времето за зареждане на батерията може да бъде около 10-20 часа. Така че при такъв сценарий използването на различни комплекти батерии би гарантирало непрекъсната работа.

Ако тревата е неравна, дълга или мокра, тогава косачката, захранвана от батерии, може да не е толкова удобна. Тези машини обикновено работят добре на равни площи и при рязане на суха, равна и не толкова дълга трева.

Косачките, захранвани с батерии, са сравнително по-малко мощни от тези, които работят с газ. Освен това, не могат да се използват за косене на голямо количество трева.

Всеки сам може да избере видът косачка, от която се нуждае, но е добре да не се забравя, че редовното косене е за предпочитане за правилната грижа за тревата.

»Предвид батериите акумулаторните косачки обикновено са на по-тежка страна в сравнение с техните конец. И това може да се окаже неблагоприятно за косене на стръмни склонове, неравни повърхности или настилка, която не е достатъчно здрава, за да поддържа теглото си.

Източник: https://voinishki.com/