Миризми, отблъскващи дървеници

Ако домът е вече в дървен материал и това се използва първоначално, вероятно не знаете какво да правите. Тези неприятни населения могат да направят жилището в действителност неудобно за живеене.

Домашните буболечки са истински бич. Може да се откажете от кошмар за вас и семейството ви. Те ще нарушат спокойствието на съня ви.

Дървениците смущават, като ви хапят и гостите, и по този начин се излагат, при мъже деноношно. Съществуват някои миризми, които могат да ви помогнат в борбата с буболечките.

Миризми, отблъскващи дървеници

пексели родни производства 4910160 1

Трябва да направите всичко възможно, за да се отървете от дървениците в дома си. Тези паразити, обикновено се крият през деня и излизат да се хранят през нощта. Ето, защо е почти невъзможно физически да се избавите от тях. За щастие има определени аромати, които отблъскват дървениците и може да ги използвате. За целта опитайте с аромат от чаените листа, който насекомите мразят най-много. Много ефективен метод е и професионалното Пръскане срещу дървеници. Други трикове са с използването на:

Пестицид

Дървениците са отблъсквани не само от ароматни билки, но и течности, съдържащи с дразнеща миризма. Такива включват:

керосин;

амоняк;

ацетон;

терпентин;

трапезен оцет.

Но дори когато парите на такива течности се вдишат, насекомите не умират, а бягат.

Препоръчва се, тази опция да се използва за отблъскване на паразити само в нежилищни сгради, тъй като отровните пари могат да навредят на човешкото здраве. Изключение прави оцетът, който бързо се отмирисва, без да причинява дискомфорт на жителите. Може да се използва в концентрирано и разредено състояние.

Оцетният концентрат се поставя по възможност, директно в гнездата на дървениците и предполагаемите места за заселването им. Амонякът се разрежда във вода и като превантивна мярка подовете се измиват с разтвора. Останалите течни пестициди също се смесват предварително с вода, след което жилищните помещения се дезинфекцират. След приключване на процедурата, дървениците напускат апартамента за 3-4 часа и след това терените изискват проветряване.

Какви миризми още плаши дървениците

Съществуват още много домашни аромати, които могат да прогонят дървеницата от дома ви. Сред тях са:

Прясна мента

Хората обичат аромата на прясна мента, но дървениците не могат да понасят тази билка. Може да я използвате, за да се отървете от паразитите, които измъчват вас и членовете на вашето семейство с безсънните нощи. Силният аромат на мента незабавно ще накара насекомите да се почувстват неудобно. Освен това, тази миризма засяга нервната система на буболечките. Това ще помогне да ги убиете. Най-добрият начин да използвате силата на ментата е да я сварите в тенджера с вода. Силният аромат ще се разпространи из цялата къща. След като кипнете ментата, изсипете получения разтвор там, където се крият отвратителните същества. Може също да излеете разтвора в спрей и да го напръскате из спалнята, върху матраци и спално бельо. Ароматът е не само приятен, но и облекчава стреса, а така ще съчетаете полезното с приятното. По този начин малко мента ще държи дървениците далеч от вас.

Каква друга трева отблъсква дървениците:

Лавандула

Това е един от най-добрите аромати, които може да използвате, когато се борите с враговете си в дома. Може да купите всеки продукт на пазара, който съдържа лавандула. Напръскайте с отвара от лавандула, върху леглото си, за да се отървете от дървеници, които се крият между чаршафите. Може да се използват и продукти за грижа за кожата, съдържащи лавандула. Това ще помогне за предотвратяване на ухапвания от тях. Всеки парфюм, крем или лосион, които изберете да държите дървениците далеч, трябва да съдържа лавандула като основна съставка.

Разтвор от чесън

Ароматът на чесън в апартамента ще го направи непривлекателен за дървеници. За целта трябва да смачкате няколко скилидки близо до мястото, където се крият. Може да сварите скилидки чесън, за да разпространите миризмата в целия си дом. След като заври, прецедете течността и я излейте върху мястото, където се крият неканените гости. Това са места като пукнатини, процепи и други. Трябва също да нанесете, върху рамките на леглото, первазите и останалата част от обзавеждането на спалнята. За съжаление ще ви дразни и силната миризма на чесън. И все пак трябва да сте търпеливи, ако искате да се отървете от нощните „чудовища“.

Лют червен пипер

Лютата подправка е полезна не само, когато искате да приготвите вкусни ястия, но можете да ви помогнете и при проблема с отблъскването на буболечките. Поръсете малко лют червен пипер на мястото, където се крият. Трябва да използвате разтвора внимателно, когато децата са в къщата. Подправката може да изгори устата им и да раздразни очите и носа им.

Канела на прах

Когато поставите този прах след леко, домашни любимци, гладни за кръвта ви, те ще избягвате, тъй като не можете да понасят миризма. Може да се постави този прах директно, върху леко, за да се отворят некатени заселници. Ако новината чиста канела на прах, използвайте я като превантивна мисъл.

На PREVENTA.BG можете да разгледате още много полезни съвети, предоставени в статии.