Как да намалите времето за почистване

Как да отделите по-малко време за почистване, без да жертвате чистотата и реда - този въпрос е задаван от мнозина.

Намирането на лесен начин, разбира се, няма да проработи. Такъв вариант, просто не съществува), но може да използвате полезните съвети. Те ще ви помогнат да превърнете почистването в система и да организирате правилната система за съхранение. Ето, какво друго:

1. Не забравяйте за редовността

Измиването на подовете веднъж на две седмици, дори и да го правите супер старателно е престъпление. Само си представете, какво ще стане с вашия апартамент през това време. Следователно елементът „редовност при почистването“ заема водеща позиция, сред полезните съвети. Определете, колко пъти седмично трябва да миете печката, да правите сухо и мокро почистване, за да поддържате реда. И се придържайте към графика!

2. Използвайте услугите на професионалисти

Много прах се натрупва в килими и мека мебел. Не отказвайте услугите на професионалисти, дори ако сте супер домакиня. Химическото почистване ще помогне на дивана ви да изглежда добре за дълго време и да се отървете от излишния прах. Така може да наемете и екипи по Почистване на тавани. Това ще ви спести много време  усилия.

3. Не оставяйте почистването за по-късно

Истината е, че е чисто там, където няма отпадъци. Но колкото и да се стараем, пак няма да е възможно да се въплъти тази народна мъдрост. Затова, ако е възможно, ще използваме друг, не по-малко полезен съвет: почистете незабавно и не оставяйте за по-късно. Пригответе вкусен обяд - измийте котлона, обядвайте - заредете съдомиялната машина и т.н.

4. Правилно оборудвайте коридора

Във ваш интерес е да научите всички членове на семейството да свалят обувките си при влизане. По-голямата част от мръсотията влиза в апартамента, когато се прибирате пеша и правите няколко крачки напред. Изтривалка, пуф и няколко поставки за обувки в коридора ще ви помогнат да поддържате нещата подредени.

5. Не пренебрегвайте пролетното почистване

Пролетното почистване е зловеща фраза за всяка домакиня. Веднага щом си помислите, че трябва да отделите много лично време и да положите толкова много усилия, за да накарате апартамента да блести, просто искате да го отложите. И това е за пореден път! Признайте си, че няма как без генерално почистване. И за да премине събитието безпроблемно, изпратете съпруга и детето си на гости при роднини, запасете се с арсенал от домакински химикали и добро настроение. Любимата ви музика няма да е излишна!

Или потърсете екипите на izvozvane.com!