Как да направим профилактика на лаптопа сами

Днес е повече от препоръчително профилактика или ремонт на лаптоп да се прави на всеки 5-6 месеца. Нека да започнем с един общ план за действие:

Прочети още: Как да направим профилактика на лаптопа сами

Нещата без които не можем

Какво бихте взели на едно пътуване, ваканция или на … работа? Ако бяхте питали повечето хора преди години, тогава почти сигурно щяхте да получите различни отговори, като най-често това щеше да бъде книга или списание. Но, „модерното отчуждаване”, което се наблюдава в последните няколко години налага нови стереотипи. Те са резултат, от всичко друго, но не и от характерната за изолацията незаинтересованост. Хората се интересуват, дори и повече от преди. Но за тях от по-голямо значение са новостите от технологиите и свързаните с тях продукти.

Прочети още: Нещата без които не можем

Пълен комплект компютърна периферия

Почти във всеки един дом има настолен компютър, но доста често се оказва, че той е морално остарял и трябва да бъде подменен с нов или да се обнови с нови компоненти. Това е напълно нормално, особено като се има в предвид високият технологичен напредък на който сме свидетели в последните години. Така рано или късно на всеки от нас му се налага да подмени старата си вярна машина с нова, по-добра и качествена.

Именно поради тази причина е добре да прочетете редовете по-долу, за да сте на ясно кое е най-доброто и качественото в момента на пазара на компютърните технологии. Тук ще научите не само как да избирате идеалния за себе си компютър, но и с какви пари ще трябва да се разделите, за въпросната машина.

Днес без каквито и да е колебания можете да си купите уникален компютър с няколко ГБ РАМ памет, голям хард диск, качествена видеокарта, удобна клавиатура и то за доста достъпна сума. Това се получи заради големия брой производители и конкуренцията, която се стреми постоянно да изкарва на пазара нещо ново и по-добро.

Прочети още: Пълен комплект компютърна периферия

Рутер за домашна мрежа

Както вече казахме, рутерите днес са най-предпочитани за домашно ползване, а и не само. Да продължим обаче със съветите за инсталирането на различни модели рутери и правилното ползване.

Много важни при тях са основните настройки на мрежата, защото щом един път сте стигнали до настройките на рутера, трябва добре да видите с какви точно опции разполагате. Тук важен е и IP адресът ви, който е уникален, но някои от интернет доставчиците позволяват той да бъде динамичен или казано с други думи – да се променя, когато се включвате и изключвате от мрежата. Другото е MAC адреса, който е уникален идентификационен номер на мрежовия хардуер, който не трябва да се променя. 

Стигнехме до момента на избор на SSD и колко ще струва да го инсталирате на тромавата си машина. За целта трябва да знаете, че днес пазарът на тези устройства е доста разнообразен на марки и модели, като трябва да сте сигурни в устройството, което купувате. Важно е да отбележим, че някои марки работят по-бързо и качествено от други, а и капацитетът им е доста различен.

Прочети още: Рутер за домашна мрежа

Всякакъв вид нова техника

Ако сте решили да се сдобиете със смартфон трябва да проучите какво ново има на пазара. Постоянно излизат нови и нови модели, това прави избора на смартфон много потруден. За да направите добър избор, трябва да имате предвид някои много важни параметри на смартфоните. Нека започнем със размера на екрана – размерите на екраните са най-различни – от три инача до над шест. Размера на екрана до голяма степен определя смартфони цени и затова тези с по-големите екрани, струват повече. Разбира се, цената се определя и от другите технически характеристики на смартфоните. Задължително разберете каква е батерията, какъв капацитет има и колко време разговори, активна работа със смартфона може да издържи. Това е важно за да може да му се насладите максимално много.

Прочети още: Всякакъв вид нова техника