Рутер за домашна мрежа

Както вече казахме, рутерите днес са най-предпочитани за домашно ползване, а и не само. Да продължим обаче със съветите за инсталирането на различни модели рутери и правилното ползване.

Много важни при тях са основните настройки на мрежата, защото щом един път сте стигнали до настройките на рутера, трябва добре да видите с какви точно опции разполагате. Тук важен е и IP адресът ви, който е уникален, но някои от интернет доставчиците позволяват той да бъде динамичен или казано с други думи – да се променя, когато се включвате и изключвате от мрежата. Другото е MAC адреса, който е уникален идентификационен номер на мрежовия хардуер, който не трябва да се променя. 

Стигнехме до момента на избор на SSD и колко ще струва да го инсталирате на тромавата си машина. За целта трябва да знаете, че днес пазарът на тези устройства е доста разнообразен на марки и модели, като трябва да сте сигурни в устройството, което купувате. Важно е да отбележим, че някои марки работят по-бързо и качествено от други, а и капацитетът им е доста различен.

Скенерите са много търсени периферни устройства. Може да се използват с много цели – сканиране на снимки, документи, скици, книги и т.н. Новите модели скенери са евтини и всеки може да се сдобие с такъв срещу 100-тина лв.

Има няколко важни фактори, които трябва да следвате при избора на тонер касети и консумативи за принтера си. Кои са те, можете да видите в редовете по-долу.

На първо място е винаги цената. Трябва да се съобразите колко голям е разходът на консумативите на принтера ви, защото може да се окаже, че понякога устройството е доста по-евтино, а консумативите за него са много по-скъпи. В такива случай идва момент, в който е по-добре да си купите нов принтер, отколкото консумативи за стария. Важно е да купувате и касета, която е съвместима с оригиналната, защото така разходът е по-малък.