Нещата без които не можем

Какво бихте взели на едно пътуване, ваканция или на … работа? Ако бяхте питали повечето хора преди години, тогава почти сигурно щяхте да получите различни отговори, като най-често това щеше да бъде книга или списание. Но, „модерното отчуждаване”, което се наблюдава в последните няколко години налага нови стереотипи. Те са резултат, от всичко друго, но не и от характерната за изолацията незаинтересованост. Хората се интересуват, дори и повече от преди. Но за тях от по-голямо значение са новостите от технологиите и свързаните с тях продукти.

 

В днешно време не е нужно да сте компютърни специалисти или социолози, за да определите важността или характеристиките, които имат новите технологични джаджи. За всички потребители, които си купуват новаторски продукти, не е от определящо значение, дори и самата цена.

В началото, когато Интернет беше прохождащ, потреблението на високотехнологични продукти, доколкото ги имаше, беше доста свито. Повечето купувачи можеха да си позволят компютри, които бяха втора ръка, а периферните продукти, свързани с тях, не бяха още толкова наложителни.

Сега е доста по-интересно за живеене време. Компютрите, а и лаптопите, не са вече на мода. Хората приеха доста радушно различните новости от технологичната революция, която изживява света. Лаптопите, съответно –компютрите, бяха изместени от таблети и смартфони. Това стана доста рязко, но в същото време и логично. Подобно на дете, което отхвърля своите по-стари играчки, така и потребителите съвсем плавно пренастроиха своите предпочитания към по-новите високотехнологични решения. Те са всичко друго, но не и „еднодневки”. По-скоро трябва да се приемат, като една стъпка напред, в процеса на развитие на технологията.

Развитието на подобни продукти, като лаптопи, смартфони и таблети е еднопосочен път нагоре, като от цялата надпревара, между отделните производител, най-печеливши се оказват именно потребителите. Нещата, без които не можем днес, са нов начин за комуникация, който променя значително живота, с който бяхме свикнали преди.