4 нестандартни съвета за охлаждане без климатик

Когато лятото чука на вратата нещата са много лесни – фокусирате се над пикници, плаж, ледени напитки и горещината някак от само себе си е поносима. Но ако става дума за онези горещи дни от годината, когато интензивната топлина и влажност правят невъзможно излизането на вън, единственото спасение е у дома или в офиса под силната мощ на климатика. Полезна информация може да откриете и тук.

 

Тези модерни машинарии пазят спалнята и я зареждат с оптимална температура, дават ни комфорт и тих, почти безшумен режим на работа.

И тъкмо, когато мислим, че всичко е наред малкия процеп в прозореца, може да попречи количества електрическа енергия, за които дори не сме помислили. В случай, че и вие обичате да се доверявате на най-добрите и изпитани марки климатици, добре, но ако сте от онези личности, които държат на естественото охлаждане, предлагаме ви няколко трика, с които да си помогнете в горещото време:

1. Изберете памук, сатен, коприна или полиестерни материи за по-студени нощи. Спално бельо от леки памучни и дишащи платове допринася вентилацията и въздушния поток в спалнята.

2. Заложете на естествено ледено охлаждане. Поставете във фризера или хладилника плик за лед и изчакайте няколко минути. Поставете найлонова торбичка като ароматерапия, но за кратко време, а не през цялата нощ. Така тя ще достави нужният отдих от топлина и влага.

3. Бъдете креативни и да регулирате настройките на вентилатор на тавана, така че перките да се движат обратно на часовниковата стрелка, която да дърпа горещия въздух нагоре и навън, вместо просто да го върти из стаята.

4. Изключете светлините - този съвет е доста очевиден. Електрическите крушки, та дори екологично чисти отделят топлина. За щастие, лято охладнява след залез-слънце с помощта на многото светлини покачва топлината в помещенията. Отдайте се на минимално количество електрическо осветление, например романтична вечеря на свещи.

Ако всичко това ви звучи доста примитивно и напомня времето на бабите и дядовците ни, то купете си съвременното охладително устройство - климатик DAIKIN - F22TES и се радвайте, че живеете в този век.