Видове интернет реклама

Интернет рекламата не може да се сравни с какъвто и да било друг тип реклама. Нито печатната, нито телевизионната реклама не могат да ви помогнат да развиете бизнеса си така бързо и успешно, като рекламата в Интернет пространството.

Има няколко типа Интернет реклами.

 

Една от най-разпространените е чрез текстов линк. Той препраща интернет потребителите към страницата на вашия уеб сайт или електронен магазин и по този начин се повишава тяхната посещаемост. По този начин трафика във Вашия сайт се увеличава, а това от своя страна води до заемане на предни позиции в Google търсачката и увеличаване на онлайн репутацията.

Вторият вид интернет реклама са под формата Flash банери. Те трябва да бъдат публикувани в подходящи популярни сайтове, които от своя страна да бъдат насочени към подходящата аудитория. За да бъде привлечено вниманието на потребителите, трябва да се обърне внимание на дизайна на банерите, които могат да бъдат квадрат, бутон, каре, поле, небостъргач, плаващ банер и т. н.

Едно то най-разпространените търсения е  платеното. То ще ви даде изключително голяма възможност да публикувате Ваша реклама в други различни и по-известни сайтове. Цената на тази услуга варира и се определя от броя на кликанията върху рекламата, както и от притежателя на съответния сайт или неговия посредник .

Друг разпространен вид интернет реклама е т. нар. pop-up реклама. Тя е известна на всички, тъй като понякога може да бъде доста досадна, но въпреки това много клиенти и компании разчитат именно на нея. Това са онези изскачащи прозорци върху различни страници, които се отварят и се виждат от всеки посетител на страницата, дори и да не желае.

Може да рекламирате и е чрез различни видове онлайн игри, събития, промо сайтове с различни награди и други подобни забавления, които биват спонсорирани от различни фирми.

Друг начин да рекламирате бизнеса си е чрез мейл кампании, които са по-известни като спам.

Източник: http://cybertropix.com/