Няколко неща за вършене, преди лятото да е приключило

През пролетта ентусиазирано се отдаваме на мечти за по-топлите месеци и прекарване на часове по това, което може и трябва да се направи през лятото. За съжаление, още в първия уикенд на горещите дни бързо забравяме за заръките и обещанията дадени ни, макар и само пред нас самите.

Прочети още: Няколко неща за вършене, преди лятото да е приключило

Забележителности Дубай

Империя от забележителности, величие, красота, слънце и богатства. Всичко това е като дар на природа и човешки творения, помесено на едно място и носещо иметоДубай.

Докато все още си в неговото обаяние нека ти разкажа за топ забележителностите в екскурзия до дубай. Ето, една малка част от това, което може да водиш и ти:

Фонтаните на Дубай – предлагащи вдъхновяваща гледка и капацитет за пръскане 22,000 галона (което се равнява на 83000 литра) вода във въздуха при всеки момент време. В Дубай Фонтанът е най-големият фонтан в света. Той изстрелва 902 фута вода до височина от 500 фута и се осветява от 6,600 светлини и 25 цветни прожектора. Очарователните Dubai Fountain представляват светлина и музика и безспорно са едно от най-интересните места за разглеждане. Докато сте на почивка в Дубай, не забравяйте да ги зърнете.

Пешеходната пътека „Dubai Marina Walk“ е дълга 7 км., която минава от началото до края на Dubai Marina. Осеяна с множество приятни ресторанти, кафенета и магазинчета за сувенири, това е страхотно място да прекарате една вечер с близките си хора. Много фантазия яхти и моторни лодки са паркирани в близост около брега, което прави още по-красива гледката. Някои обекти, които можете да намерите в Дубай ще запечатат спомените ви от това място завинаги.

Фестивалът на града в Дубай е важен бизнес и развлекателен район. На това място се организират редица дейности за свободното време. Насладете се на сесия в голф клубове, посетете ресторанти и кафенета.

И накрая, но не на последно място, има достатъчно възможности за пазаруване в Dubai Festival City Mall, който разполага с над 400 магазина за търговия на дребно.

Бъдете готови за радостно преживяване с почивка в дубай, което да ви отведе на разходка в традиционна дървена арабска лодка, известна също като Абра. Става дума за историческа област, която е облицована с много лодки, което прави мястото един от най-живописните места в Дубай. Вземете една 10-минутна разходка с лодка на достъпни цени, която да ви отведе около много интересни забележителности, художествени галерии и впечатляващи гледки. Вижте повече за хотели в дубай.

Не забравяйте да прегледате оферти за дубай, преди да отседнете луксозно в хотел atlantis dubai.

Как да резервираме самолетни билети на по-ниска цена?

Почти всеки един от нас някога е мечтал да лети със самолет. И голяма част от нас са се отказали от тази мечта защото било прекалено скъпо. Това може да е вярно, ако се е отнасяло за преди доста години. В случай, че желаете да летите сега – то имаме добра новина за вас. Към днешно време може да се сдобиете със самолетни билети на много добри цени. Причина за това е развитието на технологиите и разбира се по-голямата конкуренция. Ако преди десет – двадесет години имахме избор из между само 1-2-3 компании, то сега положението е коренно различно и те са десетки. Това неминуемо води до намаляване на крайната цена и съответно повече възможности дори за хората с по-ограничен бюджет.

Прочети още: Как да резервираме самолетни билети на по-ниска цена?

Интересен замък

История на Сапарева баня

За много туристи и почитатели на минерални курорти, Сапарева баня не е непозната и чужда дестинация. Тя, както и всяка друга местност носи своята история, когато и до днес буди интереса на гостите на този град.

Още в миналото местността Кременик от праисторическо село, била открита по време на археологически находки. На това място, животът започнал още в ранния етап на средния и по-късния неолит. За първи обитатели на праисторическото село е известно, че придошли от река Струма и носели повелия за цивилизации от Древността и за цяла Европа. Германия било наименованието на днешна Сапарева баня, а само по себе си то произлизало от Гермае и Германос. Според превода на траки, греем, значело „горещ“, а по тълкованията става видно, че така казвали хората на топлите минерални води в този край.

Прочети още: История на Сапарева баня