Как да се отървем от боклука

Ако се разровите в килера, на балкона или в далечния ъгъл на гардероба, то със сигурност може да намерите някои стари неща, които никой не използва. Това може да е една дреха, която отдавна не сте обличали, или детски играчки на порасналите ви деца, домакински уреди и още какво ли не.

 

Повечето от тези неща, никога няма да се използва, но много от нас не могат безмилостно да изхвърлят повечето неща. Тук се намира сърцето на много от спомените ви в миналото. Събирани в продължение на много години, те заемат място и натрупват прах.

Тогава какво да направим с тях в действителност? Може ли старите неща да получат шанс за втори живот? Нека разгледаме вариантите, за да се освободим от излишния товар. Може да потърсите хамалски услуги: http://hamalski.com/hamalski-uslugi-sofiya-tseni-i-transport/.

Бунище - вероятно първото нещо, което идва на ум при вида на купчина стари боклуци е всичко да замине на сметището и да забравите за него. Възможно е, нещата, които намерите на тавана или в мазето, да получат шанс за "втори живот" в ръцете на нуждаещите се. Недостатъкът на този вариант е да се отървете от вашите "съкровища", като направите дарение. Много стари мебели, омалели дрешки на децата или играчки да послужат на нуждаещи се хора.

Изхвърлете в депо - има елементи, които изискват специални условия за обезвреждане. Тя не трябва да се забравят. Има и фирми, които предлагат почистване по общини: http://obshtini.com/tavani-mazeta-sofia/.

Съществуват много версии, при които боклука да замине на сметището не е подходящо, а да имате и други алтернативи. Ако обаче, наистина не се нуждаете от старите неща, те могат да бъдат подарявани, продавани или рециклирани. Според типа, състава и състоянието е добре да планирате някои от трите варианта.

Местата където стават най-често дарения на стари неща от бита са:

Църква – това е място, където ходят различни хора с различни нужди и все ще се намери приложение за вашите непотребни неща.

Социално подпомагане - там ще приемат само предметите, в добро състояние и винаги чисти;

Подслон и сиропиталище. Преди да отидете на такова място направете обаждане по телефона. В някои институции вземат само някои елементи, като например играчки;

Детски болници – в тях по-скоро приемат стари телевизори, книги и играчки. Но първо трябва да се направи справка, за да се изясни какви елементи са готови да приемат;

Червен кръст – в него няма никакви проблеми. Там вземат почти всички предмети.

С фирма с товарни превози може да планирате цялостно извозване:

http://xn--80adblldd9aggijdu.com/%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BC%D0%B0%D0%B7%D0%B5%D1%82%D0%B0-%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B8/.