Най-нови методи за погребение на хора

В последните години човешката популация постоянно нараства. Това се случва в някои страни с невиждани мащаби. Населението става все повече и повече. Това изисква да се помисли и за по-икономични начини на живот и съответно смърт.

Един от методите, по които от край време работи човечеството се нарича кремация.

Един от първенците в тази насока  се оказа, че са италианците. Те са измислили начин как да бъде организирано погребение по възможно най-икономичния начин. Неговата смърт не само да не навреди, но и да донесе полза на природата.

Идеята е следната:

Ще бъдат създадени капсули, които ще са изградени от изцяло биологични и разграждащи продукти. Тези капсули ще наподобяват формата на яйце, в което ще бъде поставяно мъртвото човешко тяло. Позата, в която ще се поставя покойника е т.н. фетална поза или позата, в която се намира зародишът в утробата на майката.

Същността на идеята се състои в това, че както сме се родили така и трябва да си отидем. Интересни и полезни съвети, както и помощ около погребенията могат да се получат и от траурна агенция.

След като тялото е поставено в съответната поза, то ще бъде закопано в земята заедно с младо дръвче с корените. Корените на младото дръвче ще обграждат капсулата и съответно ще се хранят от нея. По този начин то ще просне здраво и силно дърво в корените, на което буквално ще лежи човек. Вместо сегашните грозни и порутени паметници и гробници ще има гори от зелени дръвчета. Какво по-красиво от това?!